14.11.2023

“НАСОКИ ВО ВРСКА СО ВРШЕЊЕ НА ДЕЈНОСТИТЕ НА УПРАВУВАЊЕ СО СТАНБЕНИТЕ ЗГРАДИ”  

ВИДОВИ НА ОБЈЕКТИ ЗА ДОМУВАЊЕ

  1. СТАНБЕНИ ЗГРАДИ;
  2. СТАНБЕНО-ДЕЛОВНИ ЗГРАДИ И
  3. ДЕЛОВНО-СТАНБЕНИ ЗГРАДИ

ОБЈЕКТИТЕ ЗА ДОМУВАЊЕ СЕ СОСТОЈАТ ОД:

1...

повеќе...
  14.11.2023

Граѓаните најчесто се жалат на користењето на средства од Резервниот фонд и комуникацијата со управителите на станбен и деловен простор

Работењето на управителите со станбен и деловен простор во однос на користењето на средствата од резервниот фонд, начинот на одржување на заедничките делови во колективние згради и комуникацијата со граѓаните чии услуги ги вршат се најчеститe...

повеќе...
  13.11.2023

Средба во Стопанската комора со лиценцирани управители на станбени згради

Регулаторната комисија за домување, во организација со Групацијата за управување со станбен и деловен простор при Стопанската комора на Северна Македонија, денеска организираат работна средба со правни лица кои поседуваат лиценца за управител за...

повеќе...
  13.11.2023

Одземени лиценците на десетина управители на згради во последните 2,5 години, не го почитувале Законот за домувањето

Поради непочитување на Законот за домувањето, изминативе две и пол години на десетина управители им биле одземени лиценците, извести денес Зоран Маџовски, претседател на Регулаторната комисија за домување. Тој денес првпат од функционирањето на...

повеќе...